Cum se aerisesc caloriferele

În general, este recomandat să aerisiți caloriferele o dată pe an sau ori de câte ori observați zgomote ciudate sau o circulație redusă a apei în sistemul de încălzire.

De ce se aerisesc caloriferele periodic?

Aerisirea caloriferelor este necesară pentru a elimina aerul acumulat în sistemul de încălzire, deoarece aerul poate afecta eficiența sistemului de încălzire și poate cauza zgomote deranjante în calorifere.

Când se umple sistemul de încălzire cu apă, este posibil să rămână puțin aer în țevile și radiatoarele sistemului. Acest aer poate împiedica circulația apei în sistemul de încălzire și poate reduce eficiența sistemului. Prin urmare, este important să îndepărtați aerul din sistem pentru a asigura o circulație bună a apei.

Cum se face aerisirea caloriferelor?

Pentru a aerisi caloriferele, urmați acești pași:

  1. Opriți sistemul de încălzire: asigurați-vă că sistemul de încălzire este oprit pentru a evita scurgeri de apă.
  2. Deschideți robinetele: deschideți robinetele de aerisire de pe calorifere. Aceste robinete sunt de obicei situate în partea de sus a caloriferului și pot fi deschise cu o cheie specială.
  3. Așteptați scurgerea apei: odată ce robinetele de aerisire sunt deschise, apa și aerul vor începe să curgă din calorifer. Așteptați până când nu mai curge apă și aer și se aude doar un sunet de apă care curge în calorifer.
  4. Închideți robinetele de aerisire: odată ce nu mai curge apă și aer din calorifer, închideți robinetele de aerisire cu cheia specială.
  5. Porniți sistemul de încălzire: porniți sistemul de încălzire și verificați dacă acum căldura circulă în mod normal prin calorifere.

Este important să aerisiți caloriferele în mod regulat, deoarece aerul acumulat în interiorul lor poate împiedica circulația apei calde și reduce eficiența sistemului de încălzire, crescand implicit costul facturii la caldură.

Lasă un comentariu