De unde se cumpara vignetta pentru Bulgaria

Bulgaria, la fel ca și România are o taxa de drum care trebuie achitată pentru a putea tranzita drumurile din aceasta țară.

Dacă pana în anul 2019 vignetta se cumpara fizic fie de la magazinele special destinate fie de la benzinăriile din apropierea graniței, sau de la benzinăriile din Bulgaria, iar lipirea pe parbriz a unui sticker era obligatorie, din anul 2019 vignetta pentru Bulgaria poate fi achiziționată atât de la magazine, cât și online.

Ce valabilitate are vignetta din Bulgaria?

Taxa de drum in Bulgaria poate fi cumpărată pentru diferite perioade, la prețuri diferite.

Vignetta poate avea ca valabilitate: 7 zile (o săptămână), 1 luna , 3 luni, 1 an și weekend (aceasta opțiune a fost introdusă tot în 2019 când sistemul național de taxare a fost complet schimbat).

De unde se cumpara vignetta pentru Bulgaria și cât costa?

La fel ca și în trecut, vignetta pentru Bulgaria poate fi cumpărată de la centrele speciale și din benzinării, acestea fiind disponibile și în apropierea punctelor vamale. Aveți aici harta completa a punctelor de unde poate fi achiziționată vignetta: https://www.bgtoll.bg/en/map

Vignetta poate fi cumpărată de asemenea prin intermediul aplicațiilor mobil special destinate pentru utilizatorii de telefoane mobile care doresc sa le instaleze.

Din anul 2019, vignetta pentru Bulgaria poate fi achiziționată și online, de pe mai multe website-uri, însă recomandat este folosirea site-ului oficial: https://tollpass.bg/en/evignettes/wizard sau de pe www.bgtoll.bg, tot aici puteți vedea și tarifele pentru fiecare perioada, prețurile fiind afișate în Lv (2Lv fiind aproximativ 1 EUR). În anul 2023, tarifele sunt cuprinse între 9Lv și 87 Lv pentru vignetta anuală.

Pentru a putea achiziționa vignetta, nu este nevoie sa va faceți cont și puteți alege limba Română dar și Engleză dacă limba originala nu o înțelegeți.

Unde trebuie sa prezint vignetta de Bulgaria?

Nu este nevoie sa prezentați dovada plății vignettei poliției sau altor autorități, verificarea validității vignettei pentru o mașină se face în mod automat prin intermediul camerelor de luat vederi amplasate pe drumurile de pe teritoriul Bulgariei.

Drum bun prin Bulgaria!

Fie ca mergeti la mare in Bulgaria pentru a săptămână, ca mergeți la ski în Bansko sau tranzitati Bulgaria în drum spre Grecia sau Turcia, nu uitați sa va cumpărați vignetta de Bulgaria pentru a evita amenda (care este între 300Lv și 3000Lv)… pentru vehicule sub 3.5t aceasta fiind 300Lv.

Lasă un comentariu