Cat costa pasaportul in 2024

Pentru a obtine un pasaport in Romania este nevoie sa depui actele necesare la serviciul public de eliberare a pasapoartelor, sa platesti taxa aferenta pasaportului si dupa prezentarea la biroul de pasapoarte, acesta va fi eliberat in termenul legal.

Cât costă un pașaport in 2024?

În Romania, pentru anul 2024, taxa pentru paşaport variază între 96 de lei pentru pasaportul simplu temporar și 258 lei pentru persoanele de peste 12 ani pentru paşaportul simplu electronic.

Așadar costurile pentru un pașaport sunt următoarele:

1. Taxă paşaport simplu electronic

  • 258 lei – pentru persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani
  • 234 lei – pentru persoanele cu vârsta mai mică de 12 ani

2. Taxă pașaport simplu temporar**

  • 96 lei – indiferent de vârstă.

Unde se achită taxa de pașaport?

Taxa pentru pasaport se poate achita in mai multe modalitati:

  • la casieriile unităţilor CEC Bank, precum şi la staţiile de plată Selfpay ale CEC Bank;
  • online, exclusiv prin site-ul Ghiseul.ro (se poate plati cu sau fara cont, insa trebuie sa aveti grija cand introduceti datele personale, pentru ca acestea sa fie corecte)

Găsești toate informațiile necesare referitoare la achitarea taxei de pașaport aici.

Cât costă un pașaport in regim de urgenta?

Paşaportul simplu electronic nu se eliberează în regim de urgenţă. În ţară, paşaportul simplu electronic este eliberat în termen de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii.

Documentul care poate fi eliberat în regim de urgenţă este paşaportul simplu temporar cu valabilitate de 12 luni. Acest tip de document se eliberează, în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii. Nu există o taxă pentru eliberarea pașaportului în regim de urgență.

Lasă un comentariu