Pilotul american de raliuri Ken Block a murit in urma unui accident cu snowmobilul

Ken block, pilotul american de raliuri si-a pierdut viata intr-un accident cu snowmobilul care a avut loc intr-o statiune americana de sky din Utah.

Conform informatiilor date publicului de seriful din comitatul Wasatch County unde a avut loc accidentul, Ken Block se afla la bordul unui snowmobil pe o partie abrupta atunci cand a pierdut controlul vehiculului care s-a rasturnat si a aterizat pe persoana care il pilota.

„A fost declarat decedat la locul accidentului ca urmare a ranilor suferite.” au spus autoritatile, care au confirmat si faptul ca persoana decedata nu era insotita pe snowmobilul implicat in accident.

Cine a fost Ken Block?

Ken block a fost un pilor american de raliuri care si-a inceput cariera in anul 2005, cand a fost numit „Debutantul anului” in campionatul american de raliuri. Block a concurat de-a lungul carierei in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC – World Rally Championship), si a castigat si numeroase medalii la X Games.

Dupa ce s-a retras din activitatea competitionala, Ken Block se ocupa cu promovarea companiilor sale, facea cascadorii si mentinea un canal de Youtube foarte popular.

Presedintele Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), Mohammed Ben Sulayem care si el este un fost pilor de raliuri, a scris despre Ken Block ca „ne-a inspirat pe toti si a fost un adevarat gentleman in sportul nostru.”

Lasă un comentariu