Apple face progrese in dezvoltarea tehnologiei de monitorizare a nivelului glucozei din sange

La 12 ani de la inceputul proiectului Apple care incearca sa implementeze monitorizarea nivelului glicemiei din sange prin metode non-invazive, Bloomberg anunta ca firma americana de tehnologie a dezvoltat un dispozitiv-concept care poate realiza acest lucru.

Cate persoane cu diabet sunt in lume?

La nivel mondial sunt raportate 537 milioane de persoane adulte (intre 20 si 79 ani) cu diabet diagnosticat, ceea ce inseamna ca aproape 1 din 10 persoane sunt confirmate cu diverse forme de diabet zahart.

De asemenea se estimeaza ca numarul perosanelor cu probleme de natura diabetica nediagnosticate, este de 5 ori mai mare si cel mai probabil undeva la 50% din populatia globului ar putea avea nevoie de monitorizarea glicemiei in vederea diagnosticarii timpurii a problemelor generate de valorile crescute ale acesteia.

Dispozitivul Apple pentru monitorizarea glicemiei

Conform surselor citate de Bloomberg, compania apple a realizat un dispozitiv-concept similar unui telefon, care poate fi atasat cu ajutorul unei huse pe bratul unei persoane, unde prin intermediul unor raze de lumina ce patrund in piele pentru a monitoriza nivelul glicemiei.

Desi momentan nu sunt suficiente date clinice care sa sustina posibilele rezultate ale acestei noi tehnologii, cercetatorii sunt increzatori ca dupa ce suficiente date au fost analizate si prelucrate in timpul studiilor, ei vor putea perfectiona dispozitivele si software-ul pentru a le reduce dimensiunile pentru ca in ultima instanta sa poata fi integrate in ceasurile inteligente.

Ce tip de persoane vor putea folosi ceasul AppleWatch pentru monitorizarea glicemiei

Scopul celor de la Apple este ca in ultima instanta optiunea de monitorizare a glicemiei sa fie adaugata la suita de aplicatii pentru monitorizarea sanatatii care deja includ: monitorizarea pulsului, a ritmului cardiac, EKG, monitorizarea somnului si activitatii fizice, etc.

Compania americana se va adresa persoanelor care fie au diabet de tip 2, fie au o stare de sanatate precursoare diabetului (pre-diabet), conditii care detectate timpuriu pot fi fie tratate fie prevenite prin schimbarea stilului de viata, a diatei sau prin medicatie minima.

Cand va fi gata sistemul non-invaziv de monitorizare a glicemie?

La acest moment nu au fost comunicate date concrete cu privire la stadiul proiectului dezvoltat de Apple, insa bazat pe istoricul acestui proiect inceput in urma cu mai mult de 12 ani dar luand in calcul si faptul ca recent compania s-a vazut nevoita sa isi schimbe furnizorul de microchip-uri destinate acestui proiect, se estimeaza ca in urmatorii ani nu vom avea tehnologia disponibila la scara larga.

Lasă un comentariu